Szaktanfolyamok

Áraink

Árufuvarozói (GKI) alapképzés240.000 Ft + kártyadíj (14800 )
Árufuvarozói (GKI) továbbképzés (vizsgával)95.000 Ft + kártyadíj
Autóbuszvezetői (GKI) alapképzés240.000 Ft + kártyadíj
Autóbuszvezetői (GKI) továbbképzés (vizsgával)95.000 Ft + kártyadíj
Összevont GKI alapkézés  (CDA) 330.000 Ft + kártyadíj
Összevont GKI továbbképzés (vizsgával)115.000 Ft + kártyadíj

Összevont GKI alap- és továbbképzés(CKTDA)

Árufuv./autóbusz kiegészítő továbbképzés (CKT/DKT)

280.000 Ft + kártyadíj 

60.000 Ft

Árufuv./autóbusz kiegészítő alapképzés (CKA/DKA)

190.000 Ft

VIZSGA NÉLKÜLI árufuvarozói továbbképzés

140.000 Ft

VIZSGA NÉLKÜLI autóbuszvezetői továbbképzés

140.000 Ft

VIZSGA NÉLKÜLI összevont tehergépkocsi- és autóbuszvezetői továbbképzés

160.000 Ft

A feltüntetett árak tartalmazzák a teljes tanfolyam- és vizsgadíjakat! Nincsenek rejtett költségek!

TÁJÉKOZTATÓ A GKI ÁRUFUVAROZÓI ÉS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZAKTANFOLYAMOKRÓL

GÉPJÁRMŰVEZETŐI KÉPESÍTÉSI IGAZOLVÁNY (GKI)

Az Európai Unió közúti biztonsági irányelvei szerint a hivatásos autóbuszvezetőknek 2008. szeptember 9-ét követően, a hivatásos tehergépkocsi-vezetőknek 2009. szeptember 9-ét követően a közúti közlekedési szolgáltatói tevékenységük végzéséhez meg kell szerezniük a Gépjárművezetői Képesítési Igazolványt. Ezzel igazolják, hogy rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és képességekkel. A GKI igazolvány felváltja a nemzetközi és belföldi szolgáltatói igazolványt. A GKI igazolvány megszerzéséhez a friss jogosítvánnyal rendelkezőknek, és akiknek még nem volt szolgáltatói igazolványuk, azoknak alapképzettséget, a szolgáltatói igazolványuk megújítását igénylőknek továbbképzettséget kell szerezniük.

AUTÓBUSZVEZETŐKNEK

Akik eddig még nem rendelkeztek személyszállítói szolgáltatói igazolvánnyal, vagy friss 2008. szeptember 9. után kiállított jogosítvánnyal rendelkeznek, azoknak alapképesítést adó vizsgát kell letenniük. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság Központi Hivatala által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgát kell sikeresen elvégezniük. Azoknak, akik rendelkeznek személyszállítói szolgáltatói igazolvánnyal, de az hamarosan lejár, továbbképző szaktanfolyamon kell részt venni és eredményesen vizsgázni. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyileg illetékes igazgatósága által elismert GKI továbbképzési szaktanfolyamon kell részt venni, és a hozzá tartozó vizsgákat sikeresen letenni. A csak belföldi személyszállítói szolgáltatói igazolvánnyal rendelkező autóbuszvezetők 2013. szeptember 10-éig kaptak haladékot a továbbképzési képesítés megszerzésére. Az után külföldön és belföldön egyaránt már csak a GKI igazolvánnyal lehet közúti közlekedési személyszállítói szolgáltatást végezni.

TEHERGÉPKOCSI-VEZETŐKNEK

Akik eddig még nem rendelkeztek árufuvarozói szolgáltatói igazolvánnyal, vagy friss (2009. szeptember 9. után kiállított) jogosítvánnyal rendelkeznek, azoknak alapképesítést adó vizsgát kell letenniük. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság Központi Hivatala által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgát kell sikeresen elvégezniük. Azoknak, akik rendelkeznek árufuvarozói szolgáltatói igazolvánnyal, de az hamarosan lejár, továbbképző szaktanfolyamon kell részt venniük és eredményesen vizsgázniuk. Az igazolvány megszerzéséhez a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyileg illetékes igazgatósága által elismert GKI továbbképzési szaktanfolyamon kell részt venni, és a hozzá tartozó vizsgákat sikeresen letenni. A csak belföldi árufuvarozói szolgáltatói igazolvánnyal rendelkező tehergépkocsi-vezetők 2014. szeptember 10-éig kaptak haladékot a továbbképzési képesítés megszerzésére. Utána külföldön és belföldön egyaránt már csak a GKI igazolvánnyal lehet közúti közlekedési árufuvarozói szolgáltatást végezni.

A GKI KÉPZÉS (JOGOSÍTVÁNY) JELLEGE

A GKI tanfolyam államilag és az Európai Unió tagállamaiban elismert szaktanfolyami képzettséget tanúsító jogosítványt ad. Az Európai Uniós tehergépkocsi-vezető tanfolyam alapképesítés vagy továbbképzési képesítés megszerzésére készít fel.

MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ

A TEHERGÉPKOCSIVAL ÉS JÁRMŰSZERELVÉNNYEL VÉGZETT KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI SZOLGÁLTATÁS, TOVÁBBÁ ÁRUSZÁLLÍTÁS VÉGZÉSÉHEZ ELŐÍRT GÉPJÁRMŰVEZETŐI SZAKVIZSGÁK ÉS VIZSGA-ELŐKÉSZÍTŐ SZAKTANFOLYAMOK SZERVEZÉSÉRE ÉS LEBONYOLÍTÁSÁRA.

Elméleti táblázat

* A vizsgatárgy a tehergépkocsi-vezetéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz a három meghatározott ismeretanyagból

** A vizsgatárgy az autóbusz vezetéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz a három meghatározott ismeretanyagból

*** A vizsgatárgy autóbusz vezetéssel és tehergépkocsi vezetéssel kapcsolatos kérdéseket egyaránt tartalmaz

**** A vizsgatárgy az autóbusz vezetéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz a három meghatározott ismeretanyagból

Gyakorlati táblázat

***** A gyakorlati vizsgák két-két vizsgatárgy

Iskolánkban gki árufuvarozói és
személyszállítási szaktanfolyamok is elérhetőek!

Részletek